USLUGE

Reumatske bolesti

Obuhvataju grupu degenerativnih i zapaljenskih bolesti. U najčešće degenerativne bolesti spadaju artroze i spondiloze. Reumatoidni artritis, juvenilni artritis i ankilozantni spondilitis spadaju u zapaljenske bolesti. Poseban značaj pridaje se grupi autoimunih obolenja.

Cervikalni sindromi, TOS

Veoma čest, javlja se u svim starosnim dobima i praćen je nizom neprijatnih simptoma kao što je bolni spazam mišića vrata, koji je često praćen nesvesticom, vrtoglavicom, padom krvnog pritiska, tahikardijom i mučninom.

Lumbalni sindromi

Manifestuje se bolom u predelu krsta koji je često isprovociran prinudnim položajem tela i višečasovnim sedenjem. Diskus hernija čest je uzrok bola u lumbalnoj regiji. Može se tretirati fizikalnom terapijom, a u nekim slučajevima indikovano je neuro-hiruško lečenje.

Išijalgije

Manifestuju se bolom koji se javlja u donjim ekstremitetima, ponekad praćen osećajem trnjenja, mravinjanja. Terapija može biti medikamentnozna ili fizikalna, u zavisnosti od stadijuma.

Pareze i paraliza nerava

Jesu stanja posle perifernih oduzetosti ekstremiteta delimično ili u potpunosti.

Prelomi, sportske povrede

Prelomi mogu biti otvorenog i zatvorenog tipa, koji često zahtevaju posle imobilizacije adekvatnu fizikalnu i kinezi terapiju.

Glavobolje, upale sinusa

Uspešno se tretiraju primenom laserskih zraka. (laseroterapija)

Stanja posle šloga

Zahtevaju ranu rehabilitaciju u kućnim uslovima, kao i fizikalnu terapiju po određenom planu i programu, u zavisnosti od stanja pacijenta.

Loše držanje tela i ravna stopala

Korekcija ložeg držanja tela i ravnih stopala pomoću raznovrsnih vežbi.

Intra-artikularne injekcije

Injekcije u bolni zglob.